რეცეპტები
ქათმის პოპკორნი
ქათმის პოპკორნი |
|
|
|
რანჩ სოუსი |
|
|
|
|
|
|
|
ქათმის ფილე |
200გ |
|
|
კვერცხი |
2ც |
პანკო |
400გ |
|
|
მზესუმზირის ზეთი |
50მლ |
კვერცხი |
2ც |
|
|
მდოგვი |
20გ |
ფქვილი |
400გ |
|
|
ლიმონი |
8მლ |
მარილი |
8გ |
|
|
არაჟანი |
30გ |
პილპილი |
6გ |
|
|
კამა |
10გ |
პაპრიკა |
10გ |
|
|
მარილი |
6გ |
ნიორის პუდრა |
8გ |
|
|
ნივრის პუდრა |
6გ |
მზესუმზირის ზეთი |
500მლ |
|
|
|
|
ქათმის პოპკორნი
- ქათმის ფილე დაჭერით პატარა კუბებად.
- მოამზადეთ სამი ჯამი, ერთში მოათავსეთ კვერცხი (4გ მარილი, 3გ პილპილი, 5გ პაპრიკა, 4 გ ნიორის ფხვნილი), მეორეში პანკო და მესმეში ფქვილი (ფქვილში შეურიეთ დარჩენილი სუნელები).
- გაუკეთეთ კუბებად დაჭრილ ქათმის ფილეს პანირება თანმიმდევრულად (ფქვილი, კვერცხი, ფქვილი, კვერცხი, პანკო).
- ქვაბში ჩაასხით ზეთი, გააცხელეთ 160 გრადუსზე და ჩაუშვით გამზადებული ქათმის პოპკორნი 6-7 წუთის განმავლობაში.
- მომზადების დასრულების შემდეგ, დასერვირებამდე გადაიტანეთ ქაღალდზე, რომ ზედმეტი ზეთი მოშორდეს.
რანჩ სოუსი
- კვერცხის გული 3გ მარილთან, მდოგვთან და ლიმონის წვენთან ერთად ათქვიფეთ.
- კვერცხის მასა გადაიტანეთ მაღალ ჭურჭელში და ბლენდერის სწრაფი მორევის პარალელურად ნელ-ნელა შეიყვანეთ ზეთი კარგად შესქელებამდე.
- მაიონეზის მასა გადაიტანეთ ჯამში, შეურიეთ არაჟანი, ნივრის პუდრა და დაკეპილი კამა.
- სოუსი და ქათმის პოპკორნი მოათავსეთ სასურველ ჭურჭელში, გემრიელად მიირთვით.
ბიუ-ბიუ-ს პროდუქტები ამ რეცეპტისთვის: