biobio.ge
ქართულ სიმინდზე გაზრდილი
რეცეპტები
თხელ ცომში შემწვარი ქათმის კისერი
თხელ ცომში შემწვარი ქათმის კისერი
ინგრედიენტები  
   
ქათმის კისერი 200გ
ფქვილი 100გ
სიმინდის სახამებელი 50გ
კვერცხი 1ც
წყალი 50გ
ნივრის ფხვნილი 10გ
ჯინჯერის ფხვნილი 10გ
კუმინი 8გ
მწვანე ხახვი 10გ
ლაიმი 20გ
ქინძი 10გ
ხალაპენიო 8გ
   
  • ფქვილით, სიმინდის სახამებლით, კვერცხით, სუნელებით და წყლით გააკეთეთ თხელი ცომი ( მშრალი ინგრედიენტები კარგად გახსენით თხევადში), დააყოვნეთ ცოტახნიტ, რათა გემოები გაუჯდეს.
  • ქათმის კისერი დაამუშავეთ, მოაშორეთ ზედმერი ცხიმი.
  • გაამზადეთ ქვაბში ზეთი და გააცხელეთ 160 გრადუსზე.
  • დამუშავებული ქათმის კისერი ამოავლეთ ცომში და ბრთხილად ჩაუშვით ზეთში , დააცადეთ მომზადება 7-8 წუთის განმავლობაში და მომზადების შემდეგ გადაიტანეთ ქაღალდზე რათა ზედმეტი ზეთი მოშორდეს.
  • კერძი გადაიტანეთ სასურველ ჭურჭელზე, მოაყარეთ მწვანე ხახვი, ხალაპენიო, მოაწურეთ ლაიმი გემოვნებით და გემრიელად მიირთვით.
biobio.ge