biobio.ge
ქართულ სიმინდზე გაზრდილი
რეცეპტები
ქათმის თეძო-ბარკლის კონფი
ქათმის თეძო-ბარკლის კონფი
ინგრედიენტები  
   
ქათმის თეძო-ბარკალი 2ც
ნიორი 10გ
ტიმიანი 8გ
დაფნის ფოთოლი 5გ
მზესუმზირის ზეთი 450მლ
ზეითუნის ზეთი 50მლ
სტაფილო 120გ
ბოლოკი 120გ
ხახვი 120გ
სატაცური 120გ
ქათმის ბულიონის ფხვნილი 15გ
მარილი 10გ
   
  • ქათმის თეძო-ბარკალი დაამუშავეთ, მოათავსეთ მარილ წყალში და დააყოვნეთ მინიმუმ 20 წთ-ის განმავლობაში.
  • ღუმელი გაახურეთ 170 გრადუსზე.
  • ღრმა, თერმოგამძლე ჭუჭელში მოათავსეთ დამუშავებული თეძო ბარკალი, მასთან ერთად ჭურჭელში ჩაუშვით დაჭყლეტილი ნიორი, დაფნის ფოთოლი, ტიმიანი, დაასხით ზეითუნის და მზესუმზირის ზეთი თავზე გადააფარეთ ფოლგირებული ქაღალდი, დანით ოდნავ ჩახვრიტეთ ალაგ-ალაგ და შეუშვით მოსამზადებლად გახურბულ ღუმელში 2 სთ-ის განმავლობაში.
  • დაჭერითბოსტნეული სასურველ, ერთი ზომის ფორმებზე, შეაზილეთ ზეითუნის ზეთი, ტიმიანი, მარილი და პილპილი.
  • საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი, ზევიდან განათავსეთ ბოსტნეული და გამოაცხეთ 140 გრადუსზე 30 წთ-ის განმავლობაში.
  • ქათმის თეძო-ბარკალი და ბოსტნეული, რომ გამზადდება გადაიტანეთ სასურველ ჭურჭელზე და გემრიელად მიირთვით.

Notice: Undefined variable: product_query in /home/biobio/public_html/modules/recipes/includes/inner_part.php on line 62
biobio.ge