biobio.ge
ქართულ სიმინდზე გაზრდილი
რეცეპტები
ქათმის წვნიანი
ქათმის წვნიანი
ინგრედიენტები  
   
ბულიონის ნაკრები 1შეკვრა
ხახვი 120გ
ბარდა 60გ
სტაფილო 120გ
ნიორი 6გ
კარაქი 30გ
ფქვილი 45გ
რძე 500მლ
ქათმის ფილე 350გ
პასტა (მაკარონი) 250გ
მარილი 15გ

 

  • დაბალ ცეცხლზე 40 წუთის განმავლობაში დაადგით ბულიონი (ქვაბში ჩაუშვით ბულიონის ნაკრები, ხახვი, დაჭყლეტილი ნიორი, სტაფილოს გარეცხილი კანი და დაასხით წყალი ისე, რომ პროდუქტი კარგად დაფაროს).
  • ქვაბში ჩაუშვით შჯუაზე გაჭრილი ქათმის ფილე დაასხით მარილ-წყალი, გააჩერეთ 30 წუთის განმავლობაში სიცივეში და შემდეგ მოხარშეთ 10 წუთის განმავლობში.
  • ტაფაზე მოხალეთ ფქვილი ოქროსფრამდე, დაასხით გამღვალი კარაქი, აურიეთ ერთმანეთში (რუ(კარგად შერევის შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან)).
  • გამზადებული ბულიონი გადაწურეთ, გადაწურულ სითხეში ჩაამატეთ რძე, დაადგით საშვალო დონის ცეცხლზე, წამოდუღების შემდეგ სწრაფ მორევის პარალელურად ჩაამატეთ ფქვილის და კარაქის მასა (რუ) და შეასქელეთ ბულიონი.
  • წვნიანის მომზადების პარალელურად მოხარშეთ პასტა (ფუსილი).
  • წვრილ სლაისებად დაჭრილი სტაფილო, ბარდა, პასტა (ფუსილი) და მოხარშული და თხლად დაჭრილი ქათამი ჩაუშვით სასურველ ჭურჭელში და ზემოდან დაასხით ბულიონის მასა.
  • წვნიანი მზად არის, გადაიტანეთ სასურველ ჭურელში და გემრიელად მიირთვით.
ბიუ-ბიუ-ს პროდუქტები ამ რეცეპტისთვის:
ნედლი ქათმის ფილე
ქათმის ფილე გაყინული
biobio.ge