ქათმის ბლინები

ქათმის ბლინები

დაგჭირდებათ:

  • 1კგ ქათმის ფილე
  • 1 თავი ხახვი
  • 3ც სტაფილო
  • მარილი

ბლინები:

  • 1 ლიტრი წყალი
  • 5ც კვერცხი
  • 450 გრ ფქვილი
  • 1 ს/კ ზეთი
  • მარილი

მომზადების წესი:

კვერცხი და მარილი გავთქვიფოთ გათეთრებამდე.

დავამატოთ 1 ლიტრი წყალი და შევაზილოთ ფქვილი.

ჩავასხათ 1 კოვზი ზეთი და თხელ ფენებად შევწვათ ტაფაზე.

გამოდის 20-დან 25 ცალამდე დიდი ზომის ბლინი. გემრიელად მიირთვით!

ნახეთ ასევე

ღუმელში გამომცხვარი კისრები

ღუმელში გამომცხვარი კისრები

ინგრედიენტები (2ულუფა):

1 კგ კისერი, 

3 კბილი ნიორი,

2 სმ ნედლი კოჭა (ჯანჯაფილი),

½ ჭიქა პომიდვრის წვენი,

½ კარგი კეტჩუპი,

¼ ჩ/კ შაქარი,

4 ს/კ ღვინის ძმარი,

¼ ჩ/კ დაფქული ძირა,

¼ ქარის სუნელი,

2 ს/კ ზეითუნის ზეთი,

ტობასკოს სოუსის რამოდენიმე წვეთი,

მარილი, 

ახლად დაფქული პილპილი.

 

მომზადების წესი: მარინადისთვის წვრილად გახეხეთ ნიორი და კოჭა შაქარი გახსენით ძმარში. აურიეთ ტომატის წვენი და კეტჩუპი, დაუმატეთ შაქრიანი ძმარი და ყვლა ინგრედიენტი კისრებისგარდა. ტობასკოს რაოდენობა იმის მიხედვით განსაზღვრეთ რამდენად ცხარე გსურთ გამოვიდეს მარინადი. ჩაასხით მარინადი ჰერმეტულ კონტეინერში ან პაკეტში (ჰერმეტული შესაკრავით), ჩააწყვეთ კისრებიდა კარგად აურიეთ, რომ მარინადით მთლიანად დაიფაროს კისრები. დატოვეთ 1 საათით. გაახურეთ ღუმელი 220გრადუსზე, ღუმელის ტაფაზე მოათავსეთ საცხობი ქაღალდი და მოუსვით ზეთი სილიკონის ფუნჯით. ამოიღეთ კისრებიმარინადიდან, მოათავსეთ ტაფაზე და აცხვეთ 20-15 წუთი. დროდადრო გადააბრუნეთ და წაუსვით მარინადი. სუფრასთან მიიტანეთ ცხელი.

ვრცლად
ქათმის გუფთა

ქათმის გუფთა

გუფთა უდიდესი სიყვარულით და მოწონებით სარგებლობს ოჯახში დიდებისა და პატარების მხრიდან, ამიტომაც მას ხშირად ვამზადებთ

სასარგებლო და გემრიელი, ეს სადილი იდეალურია ბავშვებისთვის, უფროსებს კი დედის მზრუნველობას, სიყვარულს და ბავშვობის ბედნიერ და ლაღ დღეებს ახსენებს

ინგრედიენტები:

ქათმის ხორცის ბურთებისთვის დაგვჭირდება:

1 კგ ქათმის ფილე

2 თავი ხახვი

4-5 კბილი ნიორი

ქინძი და ოხრახუში

მარილი

პაპრიკა

1 კვერცხი

1 ს/კ ფქვილი სურვილისამებრ, თუ გინდათ რომ ბურთები უფრო მყარი გამოვიდეს

წვენისთვის ხაგვჭირდება:

კარაქი / ზეთი

1 თავი ხახვი

2 კბილი ნიორი

2 ცალი სტაფილო

50 გრამი ბრინჯი ბასმათი

ქინძი

მარილი

ლიმონის წვენი გემოვნებით (ძალიან უხდება)

ვრცლად
ქათმის შნიცელი

ქათმის შნიცელი

ინგრედიენტები:                    

ქათმის ფილე   200გ,       

საფანელი   400გ,       

ფქვილი   400გ,       

კვერცხი   2ც,       

მდოგვის პუდრა   8გ,       

ჯინჯერის პუდრა   8გ,      

მარილი   8გ,       პილპილი   6გ,       

ლიმონი   70გ,       

კამა   10გ.    

 

მომზადების წესი: ქათმის ფილე გაჭერით შუაზე, მოათავსეთ დაფაზე, გადააფარეთ პლასტიკი და დაბეგვეთ ნაზად (ისე, რომ არ გაიხეს ხორცი). დაბეგვილი ქათმის ფილე მოათავსეთ მარილ წყალში და დააყოვნეთ სულ ცოტა 20 წუთის განმავლობაში პარალელურად მოიმზადეთ პანირებისთვის ინგრედიენტები: ერთ ჯამში საფანელი, რომელშიც უნდა შეურიოთ ყველა მშრალი ინგრედიენტები ½ (სუნელები,გრამაჟში მითითებული რაოდენობების მიხედვით) და მარილი, მეორეში ჯამში მოათავსეთ ფქვილი და შეურიეთ დარჩენილი მშრალი ინგრედიენტები, მესამეში ჩაუშვით კვერცხი, მარილი და კარგად ათქვიფეთ. ხორცის დაყოვნების შემდეგ გაუკეთეთ თანმიმდევრული პანიერბა (კვერცხი, ფქვილი, კვერცხი, საფანელი) 160 გრადუსზე გააცხელეთ ზეთი ქვაბში. ქვაბში ჩაუშვით შნიცელი და მოამზადეთ 5-6 წუთის განმავლობაში. მომზადებული შნიცელი გადაიტანეთ სასურველ ჭურჭელზე, მოაყარეთ ქინძი (ან ნებისმიერი მწვანილი, სურვილის მიხედვით), მოაწურეთ ლიმონი გემოვნებით და გემრიელად მიირთვით.

ვრცლად