ქათმის სენდვიჩი

ქათმის სენდვიჩი

როგორ გავხადოთ ქათმის სენდვიჩი გამორჩეული და მადისამღძვრელი?...

გამოიყენეთ ბიუ ბიუს შებოლილი ქათმის ფილე და ეს რეცეპტი შეგაყვარებთ თავს!

2 ცალი სენდვიჩისთვის დაგვჭირდება:

300 გ. ბიუ ბიუს შებოლილი ქათმის ფილე

2 ცალი სენდვიჩის პური

2 ცალი მოზრდილი სალათის ფოთოლი

1 ცალი მოზრდილი პომიდორი

1 თავო წითელი ხახვი

სოუსისთვის:

150 გ. კრემყველი

30 გ. პესტოს სოუსი

პესტოს რეცეპტი

1 შეკვრა (50 გ.) ბაზილიკი /ტარხუნა ან ოხრახუში

50 გ. პარმეზანი

50 გ. ნიგოზი

100 მლ. ზეითუნის ზეთი

1 კბილი ნიორი

გემრიელად მიირთვით!

ნახეთ ასევე

შემბრაწული ქათამი ფორთოხლით

შემბრაწული ქათამი ფორთოხლით

ინგრედიენტები (4ულუფა): 

1 ქათამი (1300 გრამი), 

1 ფორთოხალი, 

1 ჩ/კ ქინძის თესლი, 

1 ს/კ კარაქი, 

1 ს/კ ზეთი, 

მარილი, 

პილპილი.

 

მომზადების წესი: გაახურეთ ღუმელი 220 გრადუსზე. გახეხეთ ფორთოხლის ცედრა და გამოწურეთ წვენი. ქინძის თესლი ტაფაზე ოდნავ მოხრაკეთ და წვრილათ დაფქვით. აურიეთ ერთად კარაქი , ზეთი, ქინძი, ფორთოხლის ცედრა და1 ს/კ ფორთოხლის წვენი. გარეცხილი ქათამი, შეაშრეთ და შეაზილეთ მიღებული მასა. მოაყარეთ მარილი და პილპილი. შეგიძლიათ დარჩენილი ფორთოხალი გაჭრათ და შეუტენოთ ქათამს მუცლის ღრუში. ღუმელს დაუწიეთ 200 გრადუსზე, ქათამი გვერდულად მოათავსეთ ცხაურზე და 20 წუთი ბრაწეთ. გადმოაბრუნეთ მეორე გვერდზე და კიდევ 20 წუთით ბრაწეთ. ამის შემდეგ მოათავსეთ მკერდით ზემოთ და კიდევ 20 წუთით დატოვეთ. როცა მომზადდება გამოიღეთ ღუმელიდან, დაასვენეთ 5 წუთით, დაჭერით და მიირთვით ცხელი.

ვრცლად
შემწვარი ქათამი ლიმონით და ნივრით

შემწვარი ქათამი ლიმონით და ნივრით

ინგრედიენტები (2ულუფა): 

1 ქათამი (1000 გრ), 

4 კბილი ნიორი, 

2 ტოტი როზმარინი (შეგიძლიათ გამოიყენოთ ხმელი როზმარინი), 

1 ლიმონი, 

1 ს/კ ცხარე მდოგვი, 

1 ს/კ ტკბილი მდოგვი, 

2 ს/კ ზეითუნის ზეთი, 

პილპილი,

მარილი. 

 

მომზადების წესი: ქათამი სირგძეზე გაჭერით ორად. ნიორი დაჭერით თხლად. როზმარინიც 2–2 სმ სიგრძეზე დაჭერით. თითებით, დანის ბლაგვი პირით ან კოვზის ბოლოთი ფრთხილად ააცალეთ კანი ხორცს. როზმარინი და ნიორი თანაბრად გადაანაწილეთ კანქვეშ. ღუმელი გაახურეთ 180 გრადუსზე. ტაფაზე საცხობი ქაღალდი დააფინეთ, ქათმის ნახევრები ზედ დააწყვეთ და მოაყარეთ პილპილ/მარილი. გახეხეთ ლიმონის ცედრა, ხოლო ლიმონი გამოწურეთ. ცედრა და წვენი შეურიეთ ცხარე და ტკბილ მდოგვს, და ზეითუნის ზეთს. მიღებული სოუსი წაუსვით ქათამს გარედან. მოათავსეთ ქათამი ღუმელში, ტემპერატურას დაუწიეთ 160 გრადუსამდე და 45 წუთის განმავლობაში ბრაწეთ.

ვრცლად
შქმერული

შქმერული

დაგვჭირდება:

ბიუ ბიუს ქათამი 1,200გრ

მარილი გემოვნებით

კარაქი ან ერბო 100გრ

დანაყული ნიორი 80გრ

წყალი 400მლ


მომზადების წესი:

ქათამი დავამუშაოთ და გავრეცხოთ. შემდგომში გაზის ფარსუნკის დახმარებით შევტრუსოთ.

მოვაყაროთ მარილი ორივე მხარეს. საცხობ ტაფაზე მოვათავსოთ 50კარაქი. კარქის ზედაპირზე მოვთავსოთ ქათამი და ასევე 50გრ კარაქი მოვათავსოთ ქათმის ზედაპირზე. 

გამოვაცხოთ წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 200გრადუსზე. 

40 წუთის განმავლობაში. გამოცხვარი გავაგრილოთ შემდგომში დავჭრათ სასურველ ნაჭრებად. ტაფის ნამწვაში დარჩენილი ცხიმი წამოვადუღოთ.

დაუმატოთ დანაყული ნიორი და მოვთუშოთ 5 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე. 

როდესაც მოითუშება დავუმატოთ წყალი, გავხსნათ სითხე. 

მოვათავსოთ შემწვარი ქათამი. 

ვადუღოთ ადუღებიდან 3 წუთი. 

მზა კერძი მოვათავსოთ სერვირების თეფშზე.

ვრცლად